Παραδοσιακή Μαγειρίτσα by Kool Life Restaurant

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα by Kool Life Restaurant

Υπέροχη, παραδοσιακή μαγειρίτσα και μοντέρνα διάθεση από το Διονύση Ζαχαρόπουλο, Head Chef του εστιατορίου μας Kool Life Restaurant. Δοκιμάστε την!

Τα υλικά:

  • 1 Συκωταριά Αρνίσια
  • Ξύδι Λευκό
  • Θυμάρι Φρέσκο
  • 2 Κρεμμύδια Ξερά Λευκά
  • 1 Ματσάκι Φρέσκο Κρεμμύδι
  • 3 Σκελίδες Σκόρδο
  • 1 Ματσάκι Μάραθο
  • 1 Μαρούλι
  • 1 Ματσάκι μυρωνια
  • 1 πράσο
  • 2 Ματσάκια Σέσκουλα
  • Μισή Σελινοριζα
  • 2 Φύλλα Δάφνης
  • 2 Κόκκους Μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λευκό Κρασί
  • 2 Λεμόνια
  • Ζωμό Κότας (Αν δεν έχουμε σπιτικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κύβους)
  • Κόκκοι Πιπέρι

 Για το αυγολέμονο:

  • κρόκους από 3 αβγά
  • χυμό από 3-4 λεμόνια

Η διαδικασία:

  • Αποβραδίς βάζουμε την συκωταριά σε κρύο νερό με ξύδι, έτσι ώστε να φύγουν οι ακαθαρσίες.
  • την επόμενη μέρα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε δάφνη, λίγο ξύδι και 3-4 κλωναράκια θυμάρι. Ξεπλένουμε την συκωταριά και της δίνουμε βράση για 10 λεπτά περίπου, ξαφρίζοντας συνεχώς
  • αφαιρούμε την συκωταριά από την κατσαρόλα, την αφήνουμε να κρυώσει κα την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας (καλό είναι να κοπεί σε μέγεθος μεγάλου ζαριού)
  • σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο την συκωταριά σε μικρές δόσεις για να μας πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε την συκωταριά από την κατσαρόλα και σοτάρουμε ψιλοκομμένα τα ξερά κρεμμύδια, το πράσο, το κοτσάνια από τα σέσκουλα ,τα μυρωνια και το μάραθο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, τη συκωταριά και σβήνουμε με λευκό κρασί. Τέλος προσθέτουμε ζωμό μέχρι να καλυφθούν να υλικά μας, την μισή σελινοριζα κομμένη σε 2 μεγάλα κομμάτια στα φύλλα δάφνης, μπαχάρι, λίγο φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • σιγοβράζουμε για περίπου 50’με καπάκι. Αφαιρούμε τα κομμάτια της σελινοριζας. Τα τοποθετούμε σε ένα blender με λίγα υγρά από την κατσαρόλα και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια κρεμά. Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα σεσκουλα, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την κρέμα της σελινοριζας και μαγειρεύουμε για 10’ ακόμα.
  • σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τον χυμό από τα λεμονιά και με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα στα αβγά μας με σκοπό να ανεβάσουμε αργά την θερμοκρασία των κροκών έτσι ώστε να μην μας ψηθούν. θα χρειαστούμε περίπου  4-5 κουταλιές. Επιστρέφουμε το μίγμα στο φαγητό και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.
  • Αφήνουμε την μαγειρίτσα για μισή ώρα να ξεκουραστεί και τελειώνουμε προσθέτοντας τα μυρώνια και το μάραθο ψιλοκομμένα.
An den Anfang scrollen